Thursday, April 12, 2007

Salmonella outbreak news !


سلام
خبر اینه همونطور که می دونید هنوز گروه های تحقیقاتی پزشکی و میکرب شناسی آمریکا دنبال عوامل آلودگی کره های بادام زمینی یا پی نات باتر هستند و هنوز دارند تحقیق می کنند.به جز تحقیق در خود آمریکا گروه و تیم تحقیقاتی فرستاده اند چین .جون یک سری از بادام زمینی ها از چین وارد می شه.و بله آلودگی سالمونلایی از چین بوده.یکی از محل های صادرات رو پیدا کرده اند که بهداشت و نکات آن رعایت نمی شده.سقف محل چکه می کرده و همینطور بادام زمینی ها خوب تمیز نمیشده اما چیزی که ذهن اکثر میکرب شناسان و آزمایشگاهی ها رو مشغول کرده اینه چرا با وجود اینکه بادام ها روی حرارت تفت داده میشن و کره در طی پروسه های خودش در حرارت درست می شه باکتری از بین نمیره؟!.نمی دونم چیزی اونجا شنیده اید یا نه ؟ حالا به توضیح سالمونلا می پردازیم دسته بزرگی از باسیلوس های گرم منفی با خصوصیات انتروباکتریاسه می باشند که از راه دهان وارد روده انسان -حیوانات پستاندار و پرندگان می شوند و سبب تب های روده ای مسمومیت های غذایی یا عفونت خون می گردند گاهی اوقات در حیوانات خونسرد مانند خزندگان نیز این باکتری ها بصورت کمانسال وجود دارند.این باکتری ها از حیث خواص بیوشیمیک ساختمان آنتی ژنیک و قدرت بیماری زایی با یکدیگر قرابت زیاد دارند تا کنون متجاوز از 2030 سرو واریان یا سروتیپ سالمونلا تشخیص داده شده است که مختصر اختلافی با یکدیگر دارند و هر کدام با فرمول آنتی ژنتیک مخصوص به خود مشخص می شود .جون اولین بار سالمون میکرب شناس آمریکایی در سال 1885 باکتری مولد وبای خوک ها را که جز ء این دسته می باشد کشف نمود کلمه سالمونلا برای نامگذاری این جنس بر گزیده شد این باکتری ها در طبیعت وجود داشته و تعدادی از آن ها در دستگاه گوارش انسان و حیوانات مشاهده می شود و در بین انواع متعدد آنها تعداد کمی برای انسان بیماری زا می باشد.برخی از آنها نیز برای حیوانات بیماریزا هستند ولی قادرند در انسان نیز بیماری ایجاد نمایند انواع بیماری زا در مد فوع بیماران و نا قلان وجود دارند و می توانند باعث آلودگی محیط گردند سالمونلا ها روی محیط های کشت ما هها زنده می مانند حرارت 60 درجه را 15 تا 20 دقیقه تحمل می کنند.نسبت به بعضی مواد املاح سلنیت و املاح صفراوی بیش از کلی فرمها مقاومت دارند.سالمونلا ها مدت 13 ماه در لاشه های آلوده نگهداری شده در یخچال -120 روز در آب-280 روز در خاک باغچه و مدت بسیار طولانی در شیر خشک های بدون چربی و مواد غذایی دارای تخم مرغ زنده می مانند.سالمونلا ها نسبت به سرما مقاوم بوده و مدت سه ماه در برف و یخ زنده مانده و از این طریق می توانند اپیدمی بوجود آورند

آ.پ. شجیعی

No comments: